Marknad-Fredag

Idag har varit en härlig dag. Har besökt marknaden i Lycksele med några barn från dagis. Är som en tradition att gå omkring på den, tråkigt nog krympande marknaden. Kika på hantverk, kläder, munkar och en massa massa godis. Känna lukten av varma chips och souvas. Ja, det är marknaden i Lycksele det.
 
Vi började vår dag med att äta lunch på Frasses. Sedan gick vi en sväng på marknaden, barnen köpte lite godis och kikade rutn på lite allt möjligt. Sedan begav vi oss till Duvan och fikade innan dagen avslutades med en liten sväng till  bland de välfyllda borden. Vi blev tillfrågade att vara med på tv4-västerbotten, men vi tackade nej. Känns alltid lika dumt att vara med på sådant. Stackars kille, han verkligen kämpade för att få någon att ställa upp :D

Nu väl hemma äter jag en väldigt god kycklingsallad, men det blev vääldigt mycket över. Ingen kunde komma förbi och äta. Mamma, josefine och rasmus hade redan förberett maten och Emma var inte i stan. Så, hm ja det var bara att äta tills jag nästan storknade och sedan fick resten tryckas in i en stor glass låda. Hoppas Thomas gillar kycklingsallad. Då för det blir lunch i morgon :)

I kväll kommer förresten Thomas hem. ÄNTLIGEN! känns som en tung vecka. Okej vi prtatade en stund i går kväll, men annars har det varit väldigt lite kontakt. Men då blir det nog extra roligt att ses när vi inte pratat så mkt.

I morgon blir det troligtvis fest, men sedan var man ska vara är en annan fråga... är inte så sugen på att vara här, men helt omöjlig är jag inte. Synd att det alltid blir så mkt att städa, så vi ser var det blir att ta vägen. Hotellet blir nog målet iaf, finns som bara det.

Nej nu ska jag vila min stackars mage. Mycket mat idag.. men gotteligott!

Adjö!


Utmanad!!!

Attans! Nu är även jag en av dem som har blivit utmanad. Måste lägga upp den sjätte bilden från den sjätte bildmappen på datorn..Ja, här har vi resultatet:



Hm, var nog taget ganska så nyligt. 
Det var en väldigt kylig dag på väg till jobbet.
Ganska kass bild, men tanken var att få en bild på röken som slingrar sig sakta men säkert ganska vertikalt.
Fin men kall dag!

Jag utamanar....Julia hehe!


Planer?

Lalala.

Planera inför helgen? I don¨t think sooo! Känns som varje gång man planerar något blir det aldrig av. Nu får det bli soom det blir. Vill bara ha en trevlig helg med en massa vänner. Thomas får även komma hem snart. Denna vecka har varit annorlunda. Är van att alltid kunna ringa honom, men nu är han på kurs i Sthlm och sedan på kvällarna är han ofta ute och träffar Danne boy boy ;P

Nej, nu väntar tvn. Arga snickaren står på tur :)

Adjö.

Alla går den hårda vägen..

eller, nja. De som har en rik farsa, många kontakter eller glider fram på ett bananskal tillhör inte dem.
Vad jag menar är att vare sig man väljer att plugga eller att jobba finns det aldrig en säker framtid. Bara för att man har en utbildning är det inte säker man får det jobb mna vill ha och om man har ett jobb är det inte säker man får stanna. Optimistiskt, hm..Nej kanske inte, men sanningen. Ångest och oro har man vare sig eller.

Just nu är jag förvirrad som ni kanske hör. Jag velar fram och tillbaka. I bland vill jag bara sticka iväg till en annan plats och hoppas på något bättre. Kollat jobb i Umeå, men nja. Bo i en skokartong på 25 kvm och en hyra som överstiger Kajsa Bergqvists ribba, Hm nej jag tror inte det. Samtidigt får vi bo tillsammans Du och jag. Det som vi nu har längtat efter i snart ett år.
 
Läste i tidningen för någon dag sedan. Snabbtåg Umeå- Lycksele. "Ja, vad bra" tänkte jag. Då kan vi bo tillsammans och samtidigt kan båda ha ett jobb. Sedan läste jag vidare och såg att 2011 kommer det att vara klart. Länge, mycket länge kvar.

Ska nog ta en dag i taget. Det är nog klokt.....

Får så många tankar när jag är ute och går. Tittar på fina hus och drömmer mig bort. Hoppas att jag en dag ska ha ett fint hus med en stor tomt och en mysig altan. Den dagen hoppas jag kunna vara riktigt lycklig och samtidigt titta tillbaka på det jag gjort för att komma dit, men som sagt alla går den hårda vägen.

Adjö.


Bilder från helgen

Helgen, ja det var ett litet tag sedan jag vet! Men bättre sent än aldrig.
Vi var i alla fall ute ett gäng och besökte Umeås "inneställen" haha! Skoj var det, även om vi inte var ute så länge.Vi blev först bjudna på mat av Samuel och Julia, sedan drog festen i gång hos Thomas.
På lördag var tanken att vi skulle ut, men eftersom jag fick nys om att en mycket korkad person skulle med ut, så stannade vi hemma i stället och såg två bra filmer :) Lika bra det, skulle ändå inte ha orkat vara ute till 07.30 som grabbarna grus var...



 Thomas, Magnus, Julia och Samuel


Sug på den du!


OOH!

Smile!



Festen spårade ur. Någon tog min kamera på någon (håriga) röv! Nice värre!

Ajöss!


Hokus pokus!

Sitter här och värmer halsen med en kopp varmchoklad och en hallonruta. Googlar även runt på olika huskurer mot förkylning. Sitter därför här och masserar  min lilltå, Äh! läs mer här om du tror på lite hokus pokus!

Nu ska jag fortsätta mysa och se på Andra Avenyn.

Hejsvejs!

Brr...

Har precis beställt en katalog från umeå universitet, bara för att få en bättre bild av vad som erbjuds där. Får se hur det blir till hösten. Ska söka på lite allt möjligt, sedan får man se vad som händer. Vill bara att livet ska lösa sig av sig själv. Vill inte plugga, men det är man så illa tvungen att bli "attrkativ" på arbetsmarknaden, även om en nyutbildad inte har det så lätt heller. Man måste nog ha lite av båda, en god balans mellan kunskap och erfarenhet så att säga.
Själv är jag inritkad på utveckling, pedagogik, ledarskap och inlärning. Lutar mot förskollärarutbilningen, men samtidigt kanske det blir en kurs först..

I kväll kommer Emma förbi en sväng, trots kylan. Brr! Måste bli varmare snart, känns som dagarna blir så långa när man är inne nästan hela tiden. Okej, lite är vi ute med barnen på dagarna, men det är det lilla. Måste klä de små med så mycket kläder så de nästan ser ut som små sumobrottare allihopa!Trots lager på lager blir de ändå kalla, eftersom de har svårt att röra på sig och på så sätt få upp värmen. Nä, kom värme kom ljuva värme.

Adjö!

Helgen

I helgen har jag hunnit med att besöka fröken gullidutt på Umeå BB. Hon ska förmodlingen heta Klara, men jag låter det vara osagt innanjag vet säkert.
Alla hjärtans dag fick vänta, eller lite myspys på morgonen blev det med lyxig frukost. Världens godaste och enklaste kaka med vaniljfyllning. Jag tror jag har gått och blivit en riktig hemmafru. Bakar och pysslar nästan varje dag haha!


Den otroligt goda kakan. Thomas stora favorit. Slurp så var den borta!


Underbara lilla klara. Dagens höjdpunkt!


Fika, jag och Hampus hugger in på kakan. ( använder baksidan på en liten sked)


Jag och Lillan


Söndagsmiddag. Kycklingspett med fyllda paprikor. Mumma!


Nu ska jag krassla mig iväg till jobbet. Snörvel..

Adjö!





Fröken krasslig

Känner mig lite krasslig idag. Huvudet känns 10 kilo tyngre och ögonen kommer nog snart att pluppa ut. Illa illa!
Har kurerat mig med både frukt och en salig blandning av diverse tabletter.

Snart kommer Thomas, vilket betyder äntligen helg! Är så skönt att bara göra ingenting och försöka umgås, trots att det ibland kommer annat i vägen. I helgen är det i alla fall Alla Hjärtans Dag. En dag som är till för att konsumera, om man frågar vissa knasiga personer. Jag tycker att det är bra med en sådan dag. En dag då man bara tar hand och tänker på dem man tycker om. Sin bästa vän, pojkvän, mamma, pappa eller syskon.


På tal om pappa, skulle ha varit med ett ljus på graven. Synd bara att det är så fruktansvärt med snö där bland gravstenarna. Tycker ändå inte att det är din plats Pappa. Du finns någon annanstans. Du skyddar oss med ditt mod, nu och för alltid.


Adjö.




 


Myspys

I kväll blev en myskväll med Emma lite kakor och tv.

Nu passade jag på att fota min bakverk när jag lagt upp dem på ett fat.


Kanelbulla,Morotsrutor och Hallonrutor.


Vi funderade även på att fara ett gäng och besöka Bodaborg i Skellefteå. Hoppas det blir av, men det får bli nästa månad när man fått lön :) Kanske shoppa lite och sedan äta ute.

Nu ska jag ta och ringa älsklingen och se lite Lyxfällan.

Adjö!


I takt till musiken

Denna morgon for jag på gymmet lite tidigare än vanligt. Kanske därför det gick så trögt idag. Var helt ensam där så man blev inte så taggad på att träna. Jag tycker att det ska vara lite lagomt med folk så man känner motivation.
Musik är också viktigt, så fort jag blev ensam startade jag musiken och då gick det mycket bättre. Tränade som i takt med musiken :)

Nu har jag precis tagit en dusch och ska få i mig lite frukost.
Sedan väntar jobbet.

I kväll ska jag umgås med Emma. Får se vad vi hittar på.Ibland är det bara skönt att göra ingenting. Se tv, snacka gojja och fika lite :)

i morgon kommer den efterlängtade fredagen. Skönt med helg och myspys.

Adjöss!


Dålig uppdatering

Dålig uppdaterning, eftersom min bil krånglat och har därför passat på att vara i Knaften en stund.

Men det ska det blir ändring på :)

I dag har jag gjort en gratäng med potatis, morötter, bacon, skinka, lök, matlagningsgrädde, lök och ost. Mumms!
Sedan bakade jag morotsrutor och hallonrutor, lika goda dem med! men tyvärr orkade jag inte ta några bilder. Får bli nästa bakning.

Nu ska jag ha en skön myskväll med inredningsprogram och dokumentärer!

Adjöss!


Tvättdag

Tvätt i stora lass. Nu tvättas det för fulla muggar här på vilhelminavägen och snart är det dags för att slänga ihop något till middag.

Ikväll blir det kanske att umgås med Magnus och Camilla, vilket inte är helt fel.

Nu kurrar det i magen...

Adjöss!


Rubrik

Suck. Bilen är översnöad ännu en gång. Ska passa på att parkera inne i domusgaraget så den får tina lite medan jag och Emma tar en tripp på stan.

Ska förbi en sväng på Tiara och föröka hitta något vackert till ett vettigt pris. Har mitt presentkort på 400 kr och har tyvärr inte råd att överskrida detta, så får se om man hittar något.
Sedan måste jag även investera i en ny foundation, eftersom den jag har börjar gå på sista versen. Måste lixsom trycka ut de sista dropparna. Illa illa! men men ser ändå sjuk ut på vintern med allt för mycket smink, som en kaka i hela ansiket. Smack!

Nej nu ska jag putsa gaddarna (som pappa brukade säga)

Adjö!



Go´ bulla

mm, kanelbullar sitter fint på en fredagkväll.



















Nej nu ska jag vara social med min pojkvän.

Adjö!

Skotta sig ut

Hej där i snökaoset!

Denna dag vaknade jag vid 4 tiden, pigg som en lärka. Bestämde mig sedan för att försöka somna om, men det var svårt. Mitt ben kliade ( Nej jag har inte löss), kudden var oskön och låg och vred mig i timmar tills jag äntligen klev upp strax efter sjutiden...kanske ändå sovit en snutt dessa vakna timmar, eftersom jag känner mig rätt pigg.
Skulle ändå helst av allt bara ligga kvar under täcket och njuta av värmen, med tanke på vädret utanför så känns det väldigt lockande.


Mer lockande att stanna inne i värmen idag.


Åh min stackar bil! Längtar inte tills jag måste iväg till jobbet...

Allt för denna morgon. Hoppas ni tar er till era jobb, dagis, affären osv idag. själv ska jag försöka så gott det går!

Adjö!

Ett sådant där il!

Phju!

Har precis haft ett sådant där städil som man kan få sisådär några gånger per år. 
Rengjort och rensat konstiga ställen som man inte riktigt ser, men som man ofta stöter på om man öppnar en dörr eller en låda,
Badrummskåpet, Hallskåpet, syrummet, skafferiet och var även tvungen att damsuga, eftersom jag rev ut två små burkar med pyttesmå pärlor! åh! När jag ändå var igång tog jag disken också.
Jag andas nu ut stora andetag och försöker se om det syns att jag gjort något...hm. Icket sa nicke! men men.,,
Skulle kanske ha tagit en före och en efterbild, men sent ska syndaren vakna. Haha!

Dessutom har jag pallrat mig upp på gymmet i morse, trots snöovädret, skottat av bilen säkert 5 gånger denna dag och skottat en del av en dagisgård och tagit hand om en livlig barngrupp denna dag!

Nu ska jag andas ut och njuta av en välförtjänt fruktsallad :)

I morgon ses vi älskling

Adjö

Rosiga kinder

En lång och skön promenad är nu avklarad. Har även fått sådana där rosiga kinder som påminner mig om pulkaåkning och varm choklad. Härligt värre! Känns som man börjar komma i gång med träningen. Gymmet två ggr i veckan och promenad 1-2 ggr i veckan + promanaderna med barnen, men det är som inte samma sak...

Nu har jag även slängt ihop ännu en sats av detta otroligt goda morotsbrödet av från Underbaraclaras blogg. Enkelt och supergott. Till och med Thomas gillar det, vilket kanske säger allt ;)

Idag har jag även varit med om ett skojigt gosedjurskalas. Synd att jag inte kan lägga in några bilder på alla dessa barn och deras små och stora djur. Det var verkligen en syn haha! de smaskade i sig poppkorn och saft, lekte och vi arrangerade några lekar med dem och djuren. Kul att få lite variation ibland, även om detta jobb är underbart!

Nej nu ska jag njuta av programmet "till salu" på kanal 9 och sedan njuta av det goda brödet!

Adjöss!


Varning!

Bloggandet har blivit en drog.
Jag måste skriva, än jag inte har så mycket att berätta. Tycker bara att det är avkopplande på något sätt att skriva av sig lite...

Idag hade jag samling och tog med mig en "magisk" låda. I låden hade jag hissat ner några glittertrådar med en lapp på varje tråd. På varje lapp stod det något, tex "krama en vän" " välj en sång" osv. Jag tror de tyckte de var roligt. Nästa gång blir det nya saker på varje tråd. Kanske djur, eller något som tillhör vårt tema... Synd att jag inte hade någon bild, hade blivit mer tydligt då vad jag menade med "magisk" låda.

Skönt förresten att solen vågade titta fram idag med. Känner mig lite piggare då :)
Trots det har jag köpt mig en burk vitaminer, känner mig så sliten nu när mörkret har varit här så länge. Och har även njutit av en smoothie ( hm stavas?) full med vitaminer, blåbär, hallon och havregryn mjam mjam!

Ha en bra kväll gott folk!

Adjöss

Vackra, underbara, Knaften!

Bilderna får säga sitt.
Vill bara säga att det har varit en helt underbar dag på jobbet. En lång promenad mer fem söta ungar och en ryggsäck med lite smarrigt i!
Synd för dem som inte kunde följa med, men det blir fler dagar.


Frost, vackert glittrande i solen.



"Det här är ett spökhus" Hm, tycker det var ett väldigt fint spökhus.



Fikapaus i solskenet.



Mot pulkabacken



Frusna äpplen "blää" :)

Toppen toppen!

Det som möjligtvis kan vara lite surt med denna dag är att två idioter på skoter körde väldigt nära och fort förbi oss när vi skulle åka pulka! Fy vad jag blev arg. Hoppas ni läser detta och skärper er. Ett barn blev väldigt rädd, så skämmes skämmes på er!

Nej nu ska jag förbereda lite inför morgonsamligen i morgon. Sedan blir det att krypa till kojs!

Adjö!

En sådan där dag

Ja, nu är det en sådan där dag igen. En dag som man bara vill gå runt och mysa i allt för stora kläder, med ruffsigt hår och äta något riktigt flottigt.

Måste säga att gårdagen var lyckad trots vissa irritationer. Förstår inte hur man kan vara så puckad, men men man ska nog aldrig sluta förvånas.

Maten var otroligt god som vi beställde från Golden Bar. Kolgrillat är något att rekomendera! Känslan av sommar kom smygande när man kände smaken av grillat. Mjam! Synd att hotellet var så där..trots det var det en trevlig kväll.

Tur att jag äntligen har skaffat lite kanaler. Det kommer att rädda denna otroligt sega dag. Ska bädda in mig i en filt och lägga mig nära min älskling.

Adjö! 


RSS 2.0