Fruktbollar med mörk choklad

Detta recept hittade jag i ett reklamblad. Såg att det skulle vara nötter i men bytte ut det mot solrosfrön, gick nog lika bra.
Thomas var överlycklig när han hittade dessa godsaker i en burk och trodde att det var helt vanliga chokladbollar, men oj så fel han hade. Nyttiga chokladbollar är vad det är, men ack så goda! Om man frågar mig och inte den kräsne Thomas....




50g mörk choklad
1,5 dl hasselnötter, mandel, eller solrosfrön
250 g torkade aprikoser eller fikon
50g Smör eller margarin
3-4 msk rostade sesamfrön

Hacka chokladen i en matberedare. lägg i nötter, frukt och smör. Kör tills det blir en slät massa.
Forma massan till små runda bollar och rulla dessa i sesamfrön och låt de ligga framme en stund så de inte klibbar ihop. Förvara dessa i en burk med lock.
NJUT när begäret är som starkast!







 


Bröllop

I lördags var jag på bröllop. Ja, jag vet lite sent att skriva om det NU men nu är det som det är.

Var i alla fall tillfrågad att agera fotograf, det vill säga fota vigseln och gästerna under kvällen. Måste säga att det var lite pirrigt eftersom jag inte visste riktigt hur allt skulle gå till. som tur var gick det superbra!
Kände mig som en "Hänt Extra" fotograf som fotade alla par som skulle in till festlokalen, haha! Skoj var det att få känns sig lite proffsig ett tag och bestämma var de skulle stå, säga "Le och tänka att ni är på ett bröllop" :D

Här är några av bilderna som tog under denna dag:
  

 







Underbart.

Adjö!

Bikiniprovning och en död bil

Ja vilken dag!

Jobbade först till klockan 13.00, wippi tänkte jag eftersom då hinner jag förbi och göra stan.

Började med att gå till AMS, vilket skitställe. Fick vänta 30 min, sedan gav jag nästan upp, men fick reda på att jag skulle anmäla mig i receptionen.Hm, som om det är något jävla sjukhus..Nåja det löste sig till slut med inlämnadet av ett ynka papper. Hoppas pengarna kommer rullandes som de nästan har lovat mig. En ynka summa i alla fall.

Sedan bar det av på stan. Kikade runt och målet var en snygg och passformsanpassad bikini. Icket!
Hur svårt kan det vara! Kände mig som en albinoliknade buffel som tagit på sig en tubsocka. Olycklig och lätt stött stapplade jag mig tillbaka till min bil med några fynd i handen.

Nästa motstånd.
Bilen startade inte. Parkerad inne på NANNA. Jippi! Försökte rulla sakta med säkert, men utan resultat. Fick hjälp av en man, men han hade inte tid med mig längre så han drog. Stod då ivägen för typ allt och alla. Ringde Thomas, men insåg att han inte kunde komma förrän en halvtimme. Gråten var oundviklig.
Tog mig hem av hjälp av min loverboy, men var inte så lycklig direkt.

Ett som är säkert. Bränna skitbilen och skippa beach 2009.

Nu är det Lse som får ta smällen för mitt dåliga humör i helgen.

Adjö.

Lite uppdaterning

Mycket har hänt sedan sist jag skrev här.

Inflyttningsfest. Väldigt lyckad fest trots allt. Trodde inte så många skulle dyka upp :) Otroligt god champagne och fina inflyttningspresenter. Det kommer väl till pass när sommarens sköna sommarkvällar kommer och grillning blir nummer ett på listan.

Vad mer har hänt...

Ströjobbat lite. Just på på Kungsgårdens förskola. En av Umeås största förskolor. Där även min brors son går.
Känns bra att man har börjat få in lite krokar här och var. Hoppas det rullar på i rätt riktning! Även skö´nt att dela erfarenheter och kunskaper med andra som är i samma situation.

I helgen åker vi nog en sväng mot gamla herliga Lycksele.Måste ju få träffa Emma innan hon åker. Känns helt overkligt att hon faktiskt kan vara borta ett helt år. Sjukt!! Kommer att sakna dig :(

I går var vi ute och gick innan maten ca 45 min. Sedan cyklade vi till Samuel och Julia vilket är runt 1 mil enkel väg från oss. Sjuk vad man rumpestump värker! Härligt att röra på dököttet som växt till sig runt magen!

Längtar nu bara till den riktiga värmen kommer. Även om jag fick lite försmak på sommaren idag i solskenet. Längtar efter att få sitta och njuta på vår balkong och kika på mina kryddor och annat smått och gott jag varsamt har planterat. Måste nästan kalla mig för en liten husmor. Gillar att laga mat, baka och odla ditt och datt. I like it!

Nu ska jag sjunka ner i soffan och spana in vad Äntligen Hemma har att erbjuda.

Adjö.




Letar fram krafterna

Idag är första vardagen i lägenheten. Arbetslös på heltid.

Nej, så deppigt är det inte. Klockan 13.00 ska jag på intervju hos jobbsuport inför vikariat inom för- och grundskola. Hoppas det går bra.

Sedan ska jag svänga förbi på Jula och lämna tillbaka en olja som visade sig vara allt för dyr ( vi hittade ett bättre pris) hehe! Efter det blir det att åka vidare till Jysk och berätta vad som hände i går. Vi hyrde en släpvagn i onödan, eftersom jysk hade missat att sängen skulle komma en dag senare. Därför tycker jag att de ska stå för kostnaderna för hyran av släpet. Hoppas allt går vägen och att vår säng kommer idag! Sova på soffan är kingen höjdare..

Är rätt less på att flytta lådor från hörn till hörn. Jag orkar inte ta tag i små sakerna som ligger och skräpar i några lådor..Men ska försöka hitta några undangömda krafter i veckan och ta nya tag :) Trots att jag har en förskylning som trycker bakom pannbenet!

I helgen ska vår inflyttningsfest i alla fall äga rum! Hoppas på att alla kan komma :)
Vi har ju skumpa att bjuda på.

Nej nu blir det frukost gott folk!

Adjö.


Tele2?

Tele2 funkar inte i umeå!

Har en box över med nöjespaketet för 69 kr i månaden om någon är intresserad?? :)
Hör av er i sådana fall så fixar jag överlåtelsen, vilket är GRATIS!
Känns lite surt att betala för något jag inte kan använda!


I kväll blir det att flytta in de sista sakerna. Sedan grilla med Samuel och Julia.
Inflyttningsfesten fick vänta tills nästa helg. Många hade annat för sig. Tråkigt nog :/

Fy vad jag var ledsen i går. Kunde inte stoppa tårarna ett tag. Saknar allt och alla på Förskolan I Knaften.
Kommer snart att hälsa på!

Nej nu ska jag ut en stund i solskenet.

Adjöss gott folk!

PS.Bilder på lägenheten kommer vid ett senare tillfälle när det är lite mer ordning.D.S



RSS 2.0