Lalala

Nu är man nyduschad och förhoppningsvis så syns slingorna i håret :)
I kväll blir det utgång. Planen är att först äta och uppvakta Emma, sedan dra vidare och slutligen skaka loss på hotellet.
Blir nog en bra kväll hihi.

Nej nu ska jag torka håret och snygga till mig innan det är dax att dra i väg och käka.

Adjö


Tiden går fort!

17 år! hela 17 år fyller min lilla lilla syster idag. Tiden går fort må ni tro! haha. i kväll blir det därför god mat och tårta i Knaften, mmm :) Paketet är inslaget med omsorg, vilket är viktigt!

i går var jag och såg bio, vilket ni kanske redan har läst..?
Måste säga att den var sämre än jag trodde, men delt klart värd att se. Den byggde upp spänningen på ett speciellt sätt det kändes lite segt då och då, men man kunde inte heller låta bli att titta. ( hm, svårt att inte titta när man är på bio) jaja, ni förstår vad jag menar. En stark 7:a får den i alla fall. Vackra landskap och mystiska scener mm :)

Har varit förbi på gymmet idag. Måste säga att endel stönar så det ekar i hela lokalen. är nästan som man börjar undra va de gör haha!

Nej nu ska jag skynda mig att göra i ordning mig. Sedan väntar jobbet.

adjöss!



Bio i kväll

Idag har jag jobbat på som vanligt. Vi planerar att ha ett gosedjurskalas på förskolan, vilket kommer att förgylla vardagen. Just nu känns det som man gör samma sak hela tiden.. Är skönt när man får planera något annat :)

I kväll ska Jag, Emma och Elvira i väg och se Twilight! Hoppas den är bra nu. Mer om det skriver jag senare hihi.

Nej, nu ska jag göra mig lite fin, sedan kommer Emma och hämtar mig.

Ajöken!

Inte mycket klokare

Jaha, då har man varit på samverkansmöte, men icket fick man bli någe klokare. Känns som allt står stilla, hjulen måste börja snurra snart...Hoppas hoppas

Hoppas på en trevlig helg. Sötnosen Emma fyller 20 år så det blir nog skoj. Får se vilka som känner att de vill fira henne med mat och så, men Jag och Elvira kommer iaf. Vi är riktiga vänner vi :) En riktig tjejkväll, sedan blir det nog att dra vidare till någon liten lya, sedan väntar självklart hotellet! The one and only, eller? :D tragiskt....

Nej nu ska jag beblanda mig med några räkningar och tvn, sedan en dusch!

Adjö!







Fyndat

Idag var jag förbi på second hand och hittade några fynd. Det är alltid lika roligt att gå omkring och titta på gamla saker. Man får så mycket inspiration och så är det lite mer spännande med saker som har en historia. Det känns även mer speciellt än en helt ny sak som står prydligt på sin hylla uppradede med sina exakta kopior. Ibland kan det vara minst lika bra att köpa något begagnat och som dessutom kostar mycket mycket mindre. Jag är supernöjd med mina fynd idag!

Fat 20 kr


Väska 10 kr




Tjohej!

Skitbil

Okej, jag måste erkänna.
Min älskling till bil är skit! I morse pallrade jag mig upp just före åtta för att sedan köra i väg till gymmet. Väl ute i bilen så startade den inte. Hm ovanligt. Sedan kom jag på att jag kan ju ladda den, men då var laddaren kaputt, men fixade den ( fråga inte hur) haha! Gick i alla fall en promanad, blev så sur när bilen inte stratade så kände bara att gymmet kunde dra åt H*vete idag. Inte för att det var gymmets fel, men ändå....

Nu sitter jag iaf och äter min älskade gröt. Ska snart i väg på jobbet.

Adjö!

Äntligen Helg

Gud vad skönt med helg. Bara få umgås med dem man tycker om, äta gott och bara vara!
Skönt!

Snart kommer nog lilla Emma på besök. Lilla och lilla, hon fyller snart 20 år. Funderar på vad man ska hitta på till present. Hum, hum. Får fråga henne, men svaret vet jag redan. "jag vet inte" eller "Inte beöver du köpa något". Något ska jag nog komma på :)

Nu ska jag vila maten och ladda upp för en chips, dipp och en massa surrande kväll.

Adjö!

För småsugna

Ni vet hur det är ibland. Man känner sig lite sugen på något, men man vill helst inte äta något "onyttigt". Därför är denna supergoda och enkla fruktsallad något för dig :)



Camillas fruktsallad

För 1-2 pers

ingredienser:
1 banan
1 clementin
1 äpple
1 msk russin
1 msk råsocker
1 msk solrosfrön


Skär frukten i mindre bitar och lägg dem i en lämplig skål.
Strö över russin och solrosfrön och toppa med råsockret.
Ät och njut med gott samvete!

Det bara hände...

Fy på mig! men det bara hände...orkade helt enklet inte i väg på gymmet i morse. Fy fy!
Men men sånt som händer. Någon som känner igen sig?

Idag har det varit en trivsam dag. Promenerade med alla barn i det härliga vädret. Tittade på "gammtraktorn" och en massa annat "spännande" som fanns efter vägen. En skata flög förbi, men den flög inte upp och ner som endel tycks tro att de gör över del lilla byn Knaften.

I morgon kommer min Thomas hem. Äntligen! känns som veckorna går så sakta i bland. Men icket ska han umgås bara med lilla mig, han skulle bestämt ut och åka Magnus nya fräna bil. Men men mer chips och dipp till mig och Emma hehe!

Nej nu ska jag vika tvätt.(Jippi)

Adjö



Trött

Nej, idag är ingen bra dag. Är trött och nyser och nyser. Fy :/

Gottar mig med lite glass och blåbär och drömmer mig bort med programmet, Semestersvenskar. Kan ju inte påstå att det är superbra, men det funkar...måste skaffa mig mer kanaler och en resa till värmen skulle inte heller sitta fel. Har hittat lite interessanta resor, men sen måste man ju få med sig Thomas också. Svårt det dära..



Saknar dig!

Adjö.




Bra slut på denna dag!

ÅÅH! Fick prata med söta Linnéa i dag. Skype fungerar hur bra som helst, så vi pratade länge länge, skoj :) skönt att höra att hon hade det bra där borta! Känns så konstigt att prata med datorn, men nästa gång får vi väll starta webcamen.

Senare fick jag även se älskade Andra Avenyn!
Spännande!!

Nej nu ska jag nog dra mig tillbaka, men första ska jag ringa ett låångt samtal till min sötnos.

Adjö!


Dagen vi kommer att minnas

Idag tillträder Barack Obama som president i USA.
Idag förstärks förväntningarna.
Idag är en dag vi kommer att minnas.

Idag är även en värld i kris.
Idag måste arbetetet börja.
Idag är en dag vi kommer att minnas.

Test av kursmaterial

Idag har vi testat en del av de nya sakerna vi fick lära oss på kursen.

- Fråga barnet vad de vill ha utan att ge alternativ
-Har satt upp bilder på kläder som behövs när vi ska ut i kylan
- Har använt oss av en målad kartong med tre bilder på alternativ som man kan leka med och bilder på varje barn. På så sätt är det lätt för dem att själva välja vad de vill göra och det blir mindre stök och bråk.

Idag är det Tisdag och med det menas det att det är jag som ska hålla i morgonsamlingen. Även där försöker  vi tänka tillbaka till det vi fick lära oss på kursen. Om man använder en kartong eller ett lågt bord där man kan ställa sakerna man använder under samlingen,förstärker man betydelsen av det som visas och barnen kan se en miljö och ett sammanhang. Vilket var rätt lyckat idag när vi testade detta.

Idag fick jag även leka sjuksyster och plåstra om ett barn med bandage, eftersom han hade ramlat och skrapat upp ryggen. Hemskt, usch och fy!! Allt kan hända när man vänder ryggen till.

Nej, nu ska jag krypa ner i soffan och sedan gå en promenad..även om vädret är i tråkigaste laget. Snö, snö, snö!!!

Adjö adjö!


Smekmånaden

Nu blir det att se på filmen smekmånaden i min ensamhet med poppkorn under en stor filt :)

Adjöss!

Skaka loss

Åh, jag älskar nog mitt jobb!

Idag skakade vi loss till en tokig skiva. Barnen tog på sig kjolar, klänningar och kepsar i alla möjliga färger och hoppade runt som galningar. En tjej skulle även bestämt bara ha en klänning cch strumpbyxor, men klänningen var aldeles för stor så hon häll på att tappa den ett antal gånger vilket såg riktigt skoj ut! Man ser även att tjejerna vet hur det ska gå till när man dansar med någon, trots att de bara är 4-5 år, medan killarna bara mest flamsar och skojar runt :D haha, dom är för söta.

Väl tillbaka i lägenheten har man startat igång en tvätt, gjort  mat osv...
Middagen var ett rent hopkok av allt jag hade hemma, men jag älskar att exprementera med matlagning och vill gärna dela med mig om detta enkla och goda recept.

Falukorv och couscouswook

4 pers

1/3 falukorv ( av 800g)
1 klyfta vitkål
2 dl frysta blandade grönsaker
2 portioner couscous
3 st champinjoner

Koka de frysta grönsakerna enligt anvisning.
Börja sedan med att skära korven i smala bitar. Strimla vitkål och champinjonerna. Stek därefter detta på hög värme i en stek eller wookpanna. Koka couscousen enligt anvisning och blanda i detta i stekpannan tillsammans med de kokta grönsakerna.

Smaklig måltid!

(Självklart kan denna maträtt utvecklas ännu mer med ytterligare ingredienser som paprika, bacontärningar eller annat som man har hemma eller tycker är gott)



Tankar om sorg

Sorg är något som alla går igenom, vare sig man vill eller inte.
Sorg kommer och går.

Sorg behöver man inte ständigt känna för någon nära som gått bort. Försök minnas de fina stunderna tillsammans och glädjas åt det.
Sorg kommer och går.

Jag vet vad sorg är. Sorg kan vara fint.



John blund smyger sig på

Trött trött.
All denna information gjorde mig trött. Var ju ett tag sedan man satt och lyssnade på någon som föreläser.
Blir nog snart att krypa till kojs, bara Thomas kan komma hem igen. Fyllechaffis till Magnus och Camilla.

I morgon ska jag iväg till Umeå en sväng med mamma och syrran, vilket kommer att blir skoj. Har inte köpt så mycket kläder på ett tag, så hoppas man hittar något fint. Även om min ekonomi inte är på topp...

Skriver nog några rader i morgon, så får ni höra om jag hittat något vettigt hehe!

Adjö adjö!


Kurs

Idag har dagen gått ut på att sitta och lyssna och få mer förståelse och kunskap om hur man bemöta barn med hjälp av olika material för att stärka självkänslan, talet och språkförståelsen. Mycket intressant må jag säga!
Nu sprudlar idéerna och vill sätta igång direkt med att pyssla och planera, men det får vänta tills på måndag.

Efter denna inspererande kurs åt vi mat på lilla bageriet, vilket var mycket trevligt. Det är så sällan man gör något med sina arbetskamrater. Materialet och frågeställningarna vi fick med oss hem diskuterade vi sedan hemma hos mig med Chokladmuffins och kaffe/te.
Det är verkligen trevligt när människor kommer hem till mig och vågar fråga, titta och röra saker. Det har jag inte något emot. Är bara roligt när man får frågor :)

Nu ska jag försöka smälta och ta in all information och försöka hålla kreativiteten på topp en stund framöver så det blir något gjort på vår förskola. Vi är ju till för att lära och inspirera barnen till att vilja och försöka.

Efter denna kurs känner jag att jag verkligen trivs med att arbeta med barn. Hoppas hoppas att man får gå upp i tid, annars blir det kanske att arbeta som personlig assistent. Men det är inte fy skam det heller. Gäller att vara öppen för nya möjligheter.

Nej nu ska jag ta en lång dusch och vänta på min älskling!

Adjö adjö!



 

Diet 2009

Läste detta och var bara tvungen att lägga in det så många fler kan ta del av det!

Detta "smarta" och effektiva tips är taget från underbara Claras blogg på www.folkbladet.nu

 Claras bästa bantningskur


Hörni girls, senaste tiden har många upprörts av en viss bloggares bantningskur. Och jag är precis lika upprörd. Den kuren  är ju nämligen worthless i jämförelse med min metod som jag kallar UnderbaraClara slimfit 30 day diet! Dieten som göra att ni tappar 8 kilo på 4 veckor. Metoden utvecklade jag för tre år sedan då jag reste genom hälsans land Indien. Jag borde egentligen copyrighta min skapelse för den är helt astonishing.  Men skit samma  - här kommer en liten guide.  Och kom ihåg girls; No pain  - no gain!


UnderbaraClara SlimFit 30 Day Diet

Dag 1 Köp en flygresa till New Delhi, Indien.

Dag 2 Kliv av planet och växla direkt in dina slantar till rupees. Använd båda händerna för att noggrant räkna de flottiga sedlarna och skitiga mynten. För därefter in valfritt finger i munnen för att peta bort skräp mellan kindtänderna.

 Uppsök därpå en restaurang av den sämre sorten. Besök först toaletten  ( hålet i golvet) för att lätta på din tröga flygplansmage. Tvätta dig därefter i stjärten med vänster hand då Indien inte erbjuder toapapper. Leta förgäves efter tvål och handduk, misslyckas i ditt uppsåt och torka handen torr på dina byxor istället.

Gå ut i restaurangen och beställ valfri maträtt.  Ät den med högerhandens fingrar, som seden bjuder. Glöm då och då av dig och stoppa bajshanden i maten istället . När födan är uppäten besöker du återigen toaletten. Drick stora klunkar vatten direkt ur kranen .

Dag 3 Nu kommer magen kännas  lite skvalpig och orolig. Gå ut och beställ en nudelsoppa, kokt på kranvatten i tre minuter, på närmaste restaurang. Ät upp och skynda därefter hem och sätt dig på huk över toaletthålet och invänta resultat.

Dag 4 Nu börjar dieten verka.  Inta hukande position över hålet i golvet. Här är det viktigt att vara snabb i vändningarna då det tenderar att spruta ur flera olika kroppsöppningar samtidigt.

Dag 5 - 25 Spenderar du på toaletten sysselsatt med samma övningar som står beskrivna för Dag 4.  Föda; kranvatten och ris. Obs! Om avföringen börjar ta fast form ökar du kranvattendoseringen och kan ev. duscha med öppen mun. När du vill förfriska dig  beställer du limejuice. Den bränner till härligt i den tomma magen och kommer efter regelbundet nyttjande snabbt leda till magkatarr och målvikt.

Dag 25- 29 Om du fortfarande har avföring kommer du till din förvåning  märka att den nu är svart. Det är ingenting konstigt utan betyder bara att du bajsar blod. Nu är du, förutom snygg, förmodligen drabbad av en släng blödande magsår.  Se tiden an och kurera dig med syrlig limejuice och den ljumma ljusbruna Slush som toalettkranen erbjuder.   Förmår du fortfarande äta ris rasslar den numera osmält rakt igenom tarmen.

Dag 30 -  Res hem. Ställ dig på vågen om du klara att vara i upprätt läge utan att svimma.  Du kommer nu märka att det dröjer åtminstonde 2-3 månader innan du ens får tillstymmelse till aptit. Magen kommer troligtvis fortsätta blöda och om du har haft turen att drabbas av parasiter finns det goda möjligheter att viktnedgången blir permanent.

Lycka till tjejer!


Norrland i ett nötskal

Idag har jag mött några av de goda och onda delarna med att bo i norrland.

1. Extrem tjurighet och hett temperament ( Baksidan av att jobba med bara kvinnor)
2. Rätt ska vara rätt ( En kvinna i affären gnällde över rabatt som ej var dragen)
3. Kyla!!! ( Bilen hade det jobbigt idag må jag säga)
4.Vacker soluppgång ( Glittrande snö och en färgglad himmel)
5. Blinkers ( I detta samhälle är det inte många som använde blinkers, vilket är aningen irriterande)



Trots gnäll, tjurighet och kyra är det rätt vackert här i norrland.

I morgon blir det att vara på kurs halva dagen. Hoppas det blir intressant.

Ajöss!

Krock

Just innan 4 ruschen blev det en krock här utanför min lägenhet vid timmervägskorningen. Fy! inte för att jag riktigt såg vad som hände. Hörde bara en massa oväsen och kikade ut och såg en ambulans och unga människor och två äldre som tycks ha krockat. Kunde inte låta bli att kika en stund i fönstret och knäppa några kort, men kort får man nog se i tidningen i morgon, VF var ju där och plåtade :) Måste iaf säga att polisen och de övriga på plats gjorde ett bra jobb som dirigerade om trafiken rätt så smidigt.

Nu ska jag ut på en promenad. På med reflex och hoppas på att man syns i mörkret.

Adjö!


Dagens funderingar

Idag har man jobbat och stått i. En helt vanlig måndag helt enkelt, eller nästan.
Fick ett erbjudande om att arbeta som personlig assistent till en flicka som är runt 11 år, vilket inte lät helt fel. Känner mig lite less på att aldrig riktigt veta om man får vara kvar eller inte och att ständigt räkna kronor och ören när man ska köpa något. Samtidigt är det inte ett jobb som man blir miljonär på, men det är iaf en heltid i stället för en halvtid + att mna slipper köra 3 mil varje dag för att ta sig på jobbet.
Men det känns konstigt om jag skulle lämna Förskolan i Knaften, jag trivs ju så bra. Personalen, barnen och arbetsuppgifterna är toppen! Ska höra i kväll vad detta nya arbete skulle innebära och så vidare, så får vi se :)

Just nu håller jag på att tvätta...sedan blir det nog att planera inför morgondagens samling som jag ska hålla i. Känns lite extra jobbigt att två föräldrar ska vara med, eftersom vi har två inskolningar på gång, men det ska nog gå bra. Får köra på som vanligt.

Åh vad jag saknar dig! Känns så konstigt utan dig här.

Adjö


Frusna läppar

Mm, glass!

På med myskläder, kryp upp i soffan och njut av glass. Precis vad jag nyss har gjort :) Pudrade över lite o´boy vilket var lika gott som jag minns. Eftersom det var fint upplagt i mina fina glasskålar som jag fått av Emma, blev det även en fröjd för ögat. Men sedan blev det förstört när jag bladade ihop allt till en enda gegga hehe!

I kväll blir nog en lugn kväll. äta god mat, se något på tv och umgås. i morgon är det jobb som gäller, men innan jobbet blir det ong en sväng förbi gymmet. Måste försöka peppa mig själv nu när Linnéa inte är här..saknar dig :(

Vet ni vad? detta var allt för idag..

Adjö Adjö

/ Camilla



I väntans stund..

Ibland behövs de där dagarna i från varandra. Nu inser jag verkligen hur mycket jag älskar dig och hur mycket man egentligen kan sakna någon. Snart, snart kommer du in genom dörren så jag får slänga mig över dig haha!

Middagen är planerad, men ej påbörjad. Fläskfilé med pommers frites, bearnaisesås och sallad, mums om ni frågar mig!

Denna vecka har varit förvirrande och lite bakvänd. I vanliga fall på jobbet måste vi ofta stressa och försöka hinna med att vara alla barn till freds, men denna vecka har man mest pysslat, fixat i ordning sådant som man annars aldrig har tid med. Skönt med en mjuk start, men nästa vecka borde det dra i gång. Hoppas hoppas man får vara kvar, trivs verkligen på Förskolan i Knaften.

Nej nu ska jag fixa och dona i köket en stund, så vi kan äta när Thomas kommer hem :)

Älskar Dig.


Brödbak på G

Kurr kurr Kurrelikurr! Så låter min mage just nu, men snart får man smaska på nybakat bröd :)

Gud vad skönt det skulle vara att vara hemmefru. Bara få vara hemma och baka och pyssla om hemmet i lugn och ro. Samtidigt skulle man nog få rätt tråkigt efter ett tag, men en månad eller två skulle inte skada. Gäller bara att Thomas får sig ett superjobb så han har råd att försörja mig, eller att jag vinner en massa pengar...Hm, båda delarna känns väldigt långt borta, men man kan alltid hoppas hehe!

Nej nu ska bullarna penslas och garneras med diverse nyttigheter.

Ajöss!


Foton










Balansen mellan det goda

Puh! Hem ljuva hem.

Detta kanske skulle ha räknas som den första arbetsdagen detta år,
eftersom barnen var tillbaka fulla av energi. Är helt slut i huvudet, känns nästan som man är ny på jobbet igen, eftersom man är så trött när man kommer hem. Det kan även bero på att jag hade svårt att somna i natt. Vaknade kl 4 och kom på att jag lovat att köpa med mig mjölk till dagis, vilket jag hade totalt glömt bort. Varför ska man alltid få ångest över småsaker!? det ordnade sig tillslut, OKq8 blev min räddning i morse :)

I kväll känner jag bara för en lugn hemmakväll med mys framför tvn. Emma kommer förbi, så det blir nog bara att ta det lugnt.

Känner även att tv/ sovrummet är rätt bra just nu. Äntligen är det mesta av julsakerna borta! Tänk jag som var så lycklig occh full av inspiration när första advent började närma sig, men nu känner man sig bara spyfärdig på alla tomtar och burriga gardiner.
Nu har jag i stället för en massa rött, tonat ner det hela med en hel del vita toner. Helt klart bättre. Man kan nog få för mycket av det goda. Det ska vara en balans, vilket inte känns så långt borta nu.

Nu ska jag krypa under en filt och se på något mindre intressant på tv.

Livet är fullt av taggar. Det gäller att se upp!

























Livet är fullt av taggar.
Det gäller att hitta vägen mellan dem!


Ajöss!

Middag

Åh, kvällens middagsångest blev räddad med pommes frites, rebensjäll, kyckling och kotletter (mumms!!) Alltid lika trevligt att bli bjuden på mat. Samtidigt måste jag erkänna att jag var lite rädd för att den pinsamma tystnaden vid matbordet skulle komma smygande, men det gick bra alla åt och hade trevligt. Thomas farmor och farfar är inte så farliga som man kan tro ;P
Fick mig även en bra titt på huset, som skulle vara ett toppenhus om det renoverades :) Biorum/bar, många rum, syrum,musikrum, vin/matkällare, walk in closet mm :) Men men, man ska nog inte gå för fort fram. Först vill jag att jag ska få ett fast jobb, sedan måste även min kära Thomas flytta hit och få sig ett jobb och så har jag även sneglat lite på olika kurser som jag skulle vilja gå :)
Ja, det är mycket som man måste få i ordning på innan man börjar tänka på hus, men fantisera kan man alltid.

Ha en bra kväll! Nu ska jag mysa i soffan.

Första arbetsdagen

INGA BARN och 4 fröknar! konstig dag, men vi fick en massa annat gjort. Skruvade ihop en soffa ( eller förskökte), måste säga att Jysk inte har den allra bästa passformen! satte ihop en kontorsstol, stökade undan julen, hade ett litet möte om vad som komma skall under våren osv. Ganska bra start på första arbetsdagen för detta år.

Idag är man även ledig, eftersom det är trettondagen och vi har då stängt. Imorgon drar det igång igen, nästan som man längtar :) Är rätt skoj att arbeta på en förskola. Man får känna att man behövs och att man får lära ut sådant som nästan är självklart för en själv. Det gäller att komma ner på deras nivå och förstå och se på saker ur barnets perspektiv, vilket kan vara svårt ibland, men lite krav ska man ändå våga ställa. Ja, som sagt i morgon börjar jobbet igen :)

Idag därimot hade jag och Emma tänkt att röra på julmatens dystra baksida, men hon är inte lätt att få tag idag, så det får bli en dag på stan med mamma i stället :) Såg att dom hade rea på jysk, vilket inte är helt fel. Ifs har dom ofta rea där, men mest på sådant som man inte behöver. Ska iaf dit och titta på saker till garderoben. Skofack och hängade klädfack, vilket behövs ( garderoben börjar bli för liten) hehe!

Nej nu ska jag ut!

Hej svejs :)


RSS 2.0