Kycklingspett och paprikaskålar
Att kyckling är min favorit är ingen nyhet.
Mört och gott kött som är lätt att variera med spännande kryddor.
4 portioner.
500g kycklingfilé
2 msk kinesisk soja
2 msk olivolja
1/2 dl finhackad färsk/torkad rosmarin, oregano och timjan.
*Grillspett
2 stora paprikor
6 dl kokt ris
1 dl kesella eller matlagningsgrädde
100g riven ost
1/2 finhackad persilja
Gör så här:
1.Börja med att koka riset.
2. Skär kycklinen i tre avlånga bitar.
Blanda soja, olja och kryddor till en marinad och häll över kycklingen.
Låt dra ca 30 min. Trä sedan på dem på grillspett och stek mitt i ugnen ca 20 min.
3. Dela paprikorna i två delar. Blanda ris, ost, kesella och persilja.
Fördela fyllningen i paprikaskålarna och lägg dem i en ugnsfast form.
Värm dem mitt i ugnen ca 10 min.
Smaklig måltid!
svar:åhh, det var ju ett himla gulligt ord faktist. Småfranskor, låter så mysigt(A)
mumma, det där såg got ut :)