Favoriter från Bolagret





Bolagret.se


En hattask

Igår var det stor loppis på Ansia camping.
Ett tjugotal olika försäljare med diverse saker var på plats.
Mitt i denna folkmassa var jag och strosade, klämde och kände.
Funderade och inspirerades. Finns det något som faller mig i smaken?

Jag måste säga att loppisar måste ha blivit mer och mer populära.
Tidigare tyckte folk mest att det var lite pinsamt att gå och handla begagnade saker
" Det är ju använt" "Man vet ju aldrig vem som haft det" osv...
Nu känns det som att fler har börjat inse att man kan hitta minst lika fina saker som de
som säljs i butik, inte minst unika och mer charmiga för en mindre summa.
Miljövänlig och plånboksvänligt helt enkelt!

Sverige och inte minst Norge är numera fyllt med loppistokiga människor,
både gamla och unga. Underbart!

Gårdagens fynd blev en hattask och en rulle med sidenband från 50-talet.
Endast en tia styck. Tyvärr var hattasken lite sliten, men det är det som är charmen.






En hattask med sliten yta och en charmig insida.

"Små ting ger också glädje"
Helt enkelt.



Adjö.


Frusen jordgubbscheescake

Denna efterätt bjöd jag på till midsommar.
Den gick åt som smör i solsken, så den verkade falla de flesta i smaken!
Lätt att göra och lätt att älska.




Ca 10 portioner

3 dl vispgrädde
200 gram philadelfiaost
3 äggulor
2 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
1 dl jordgubbspure ( mixade jordbubbar)
Ca 10 digestivekex

Gör så här:

1. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, salt och socker i en separat bunke.
2. Vänd ner den vispade grädden och jordgubbspuren i ostmassan. Hacka kakorna grovt.
3. Varva smeten med kaksmulorna i en rostfri form.
4. Ställ in i frysen ca 4-5 tim och servera med färka jordgubbar!



Lycka till!



Adjö.



Mat för lata sommardagar

På sommaren vill man inte laga avanserad mat.
Därför tycker jag att detta recept passar alldeles utmärkt som egen rätt
eller som tillbehör till sommarens alla rätter!





Krämig bönsallad

Du behöver:

 En burk bönor av valfri sort.
En liten bit gurka
En halv rödlök
En näve körsbärstomater
2 dl Matyoughurt
Kryddor ( tex timjan, rosmarin, chilipulver, salt och peppar)

Hacka rödlöken fint. Skär sedan gurkan och tomaterna i fina bitar och lägg i en skål. Blanda i bönorna och tillsätt youghurten. Krydda efter egen smak!


Passar utmärkt till grillat, ägg eller som egen rätt!


Adjö.


RSS 2.0