Morotsbröd med honung

Idag håller jag på att baka inför helgens julmarknad. Just nu jäser det underbara morotsbrödet för fullt och snart ska det in i ugnen.


Hittade receptet hos UnderbaraClara för ett tag sedan. Så gott så gott!


 


Morotsbröd med honung

Du behöver

5 dl mjölk

50 g jäst

0,5 dl rapsolja

2-3  stora finrivna morötter

1 tsk salt

2 rejäla matskedar honung

8-10  dl vetemjöl.

1 dl grahamsmjöl

1 dl havregryn

Samt gärna några matskedar skalade sesamfrön och hela linfrön


Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter.

Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper. Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Lår jäsa i  ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader.  Om du vill kan du pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna så får du en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar. Servera med smör, en god ost och gärna lite apelsinmarelad. Släng resten av bröden i frysen och ta bara fram det antal du tänker äta. Då håller de sig saftiga längre.

Bon apetit!



Adjö.



Kommentarer
Postat av: orsis

Åhh flummigt jag ska också iväg på julmarknad och sälja färskost och knäckebröd :) coolt! Hittar hela tiden saker som gör att vi påminner om varandra. Är vi släkt måntro. :)

2009-12-02 @ 20:48:20
URL: http://pysselsyssel.blogspot.com
Postat av: Hazel

Dom blev rikitgt goda! Nej det går inte att göra utan kesella, dom blir som sagt ätt torr och hår då. I en del recept står det att man ska ha kesella istället för ägg men det blir godast om du har båda. prova med kesella! :)

2009-12-03 @ 10:07:15
URL: http://hastrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0