Kladdkaka med hallon
En otroligt god och kladdig chokladkaka som alla garanterat gillar.
Ingredienser
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
2 dl färska eller frysta, tinade hallon
0.5dl kokosflingor att bröa formen med
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och "bröa" den med kokosflingor.
3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis "stannat". Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Receptet hittade jag på Recept.nu
gud vad roligt!!!!!!!!
jag önskar jag kunde åka också. när far ni? tycker att ni kan packa ner jag & isac i väskorna ;P
Men gud vad goooooott!
Detdär kallas matorgasm.
ny video i bloggen där jag sjunger (: kika gärna in och säg vad du tycker! ♥
Åh, det ser jättegott ut. =)
ååhg vad gott!
mumma! :D
Sv: tack så jättemkt:)