Mormor Esters chokladkaka
Min mormor kommer från Norge.
Där kan de minsann det där med att baka.
Speciellt saftiga chokladkakor som smälter i munnen.
Mormor Esters chokladkaka
Ingredienser:
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3-4 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao eller 50 g mörk choklad (70%)
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
Saft och rivet skal av 1 apelsin
Garnerning:
50 g smält choklad
En klick smör
Kokos
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.
Ös upp sockret i en bunke och vispa i äggen, ett i taget.
Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda i äggsmeten. Tillsätt salt. Saft och rivet skal av apelsinen blandas därefter i. Smält chokladen och rör ner.
Smaka av och tillsätt eventuellt lite kakao.
Häll smeten i en form med avtagbara kanter.
Grädda lite längre ner i ugnen ca 40 min i 175 grader.
När kakan svalnat blandar du den smälta chokladen
med lite smör och stryker på kakan.
Garnera med lite kokos.
Smaskens!
Adjö.
ja, men hade jag fått chansen att fota den igen, hade jag gjort annorlunda :) men man kan inte göra allt rätt :)
kakan ser jätte god ut! :)
Åh, det är så gott med choklad. :P
Föresten, vad tycker du om min blogg? Då menar jag inte designen som jag nyss har ändrat efter en omröstning på hur den skulle se ut, utan innehållet. Jag försöker få fler läsare så jag undrar om du vill göra bloglovinbyten? ;)
Jag ångrar lite att jag läste din blogg innan jag ätit middag.. ;)
Och tack, vad kul att du gillar headern! Jag tycker att din är väldigt fin & pysslig. Den ger rätt känsla i förhållande till vad du skriver om. Men det är klart att man vill ha lite förändring ibland.
Kram!
Låter gott, måstes provas när vi kommit i ordning i huse